fbpx

Tiltak som kan gjøre arbeidsdagen bedre

Gjør hverdagen hyggeligere med enkle grep

De fleste tilbringer store deler av dagen sin på jobb eller med jobbrelaterte aktiviteter. Så, det å ha en arbeidsplass som skaper trivsel og glede er utrolig viktig. Jobben bør være et sted hvor du kan føle deg komfortabel og i kontroll, slik at du kan være produktiv over tid.

Det er ingen hemmelighet at det å sitte i ro på jobb kan være skadelig. Mennesket ble ikke skapt for å sitte stille, slik vår moderne livsstil nærmest tvinger oss til. Dette kan i verste fall gi alvorlige implikasjoner for helsen vår, så hvorfor ikke ta noen grep for å bedre miljøet på jobb?

Hvis du ser etter måter å gjøre tiden din på jobb litt hyggeligere, eller i det minste mer komfortabel, kan du ha interesse av å introdusere noen av de følgende tiltak i arbeidshverdagen.

Justerbart skrivebord

Justerbart skrivebord. (Bilde: Wikipedia)
Justerbart skrivebord. (Bilde: Wikipedia)

Dette er ikke bare noe nytt og trendy, men hev- og senkbare skrivebord har blitt utrolig populære for helseentusiaster. Det finnes flust av ulike modeller fra forskjellige leverandører, inkludert mange flotte skrivebord fra AJ Produkter.

Å kunne justere sittestilling og i tillegg ha muligheten til å stå når man jobber, er viktig for både ryggen og helsen generelt.

Få en ergonomisk stol

Ergonomisk stol. (Bilde: Herman Miller Aeron Chairs).
Ergonomisk stol. (Bilde: Herman Miller Aeron Chairs).

La oss være ærlige, du kommer ikke til å stå oppreist hele dagen, selv med et justerbart skrivebord. Da kan det være fornuftig med en ergonomisk stol til kontorplassen din. Det finnes et hav av muligheter, for eksempel Herman Miller Aeron Chair. Spar ryggen med et ergonomisk alternativ og bli mer produktiv på jobb.

Les også: 

Slik får du bedre vaner 

Verdens mest eksklusive hoteller?

Klokker som investeringsobjekt?

Ergonomisk tilbehør

Ergonomisk tilbehør til skrivebord. (Bilde: Keymouse).
Ergonomisk tilbehør til skrivebord. (Bilde: Keymouse).

Noen av de vanligste plagene vi får på arbeidsplassen, er forårsaket av tastaturet og mus-oppsettet. Derfor bør du vurdere å endre tilbehøret du har på pulten.

Key Mouse er et nytt fenomen, som snart skal lanseres på markedet etter en vellykket Kickstarter-kampanje. Her kombinerer man tastatur og mus til en mer ergonomisk samkjørt og effektiv enhet.

Sjekk også ut Apple Magic Trackpad. Dette produktet kan være nyttig dersom man sliter med typiske skader knyttet til bruk av vanlig mus, i følge ergonomicsHelp.

Sol og SAD-lys

Sol og SAD-lys. (Bilde: Youtube).
Sol og SAD-lys. (Bilde: Youtube).

Når man bor i Norge, kan vinteren være en depressiv tid. Det blir mørkt tidlig, og selv under de lyseste timene kan himmelen virke grå og mørk. Vi trenger alle daglig sollys for å få nok D-vitamin i kroppen, som gjør oss glade. Det kan derfor være fornuftig for de aller fleste å plassere et slikt lys på skrivebordet under mørketiden.

Independent.co.uk har skrevet en nyttig artikkel om slike lys, sjekk ut topplisten deres og finn lampen som passer deg best.

Kontorplante

Kontorplante. (Bilde: Pixabay).
Kontorplante. (Bilde: Pixabay).

Visste du at grønne planter på kontoret skaper glade medarbeidere og høyere produktivitet? Forskning viser at ansatte som jobber i kontorlandskap med grønne planter opplever større trivsel og er mer produktive.

Les også: 

Slik får du bedre vaner 

Verdens mest eksklusive hoteller?

Klokker som investeringsobjekt?

Vifte

Kontorvifte fra Kulz.
Kontorvifte fra Kulz.

Blir du tung i hodet ved slutten av arbeidsdagen? Det kan stamme fra dårlig lufting og air condition som ikke fungerer optimalt. En vifte vil hjelpe deg med å ha et friskt og klart hode gjennom hele dagen, Power.no har flere vifter tilgjengelige, slik som retroversjonen fra Kulz i bildet ovenfor.

Ta jevnlige pauser

Ta jevnlige pauser på jobben. (Bilde: Pixabay).
Ta jevnlige pauser på jobben. (Bilde: Pixabay).

Denne er kanskje selvforklarende, men å ta jevnlige pauser fra skrivebordet er bra for oss. Bare det å strekke på beina og ta fri et par minutter fra stillesittingen kan gi utrolige resultater. Hvis du glemmer å ta pauser, kan det hjelpe med å prøve applikasjonene Stand Up! eller Awareness.

Når du har gjort dette, kan du vurdere å bruke andre deler av dagen til å unngå å sitte i ro. Hva med å arrangere møter hvor man samtidig beveger seg? Skal du presentere sjefen for en ny idé? Foreslå å gå dere en tur mens idéen blir forklart.

Ta en ettermiddagslur

Ettermiddagslur. (Bilde: Pixabay).
Ettermiddagslur. (Bilde: Pixabay).

Hvis enorme globale bedrifter slik som Google, tillater sine ansatte å ta sovepauser fordi de forstår viktigheten av å lade batteriene, så er det godt nok for oss. Bli med på sove-revolusjonen og kos deg med en 20-minutters power nap om du føler deg i dårlig slag.

Hvis du ikke ønsker å sove noe annet sted enn på pulten din, så kan du vurdere å kjøpe en Ostrich Pillow, som er en lett og hendig pute man kan ta med hvor som helst.

Mest av alt, hold deg i aktivitet!

Hold deg frisk med aktivitet. (Bilde: Pixabay).
Hold deg frisk med aktivitet. (Bilde: Pixabay).

Vi må bevege oss for å holde oss friske og sunne. Så hvis du har plass til det, lag et mini-gym hjemme eller på kontoret. Fest en pull-up-stang i døren og prøv deg på noen pull-ups i løpet av Arbeidsdagen. Ta noen push-ups mens du er i gang. Alt blir gjort i sunnhetens navn.

Hvis du virkelig vil ta grep, kan du sjekke ut Cubii Under-Desk Elliptical. Cubii hjelper deg med enkel trening samtidig som du jobber, og tar multitasking til et nytt nivå.

Les også: 

Slik får du bedre vaner 

Verdens mest eksklusive hoteller?

Klokker som investeringsobjekt?

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x