fbpx

Opp Oslos Bratteste med Forvaltningshuset

Torsdag denne uken arrangerte Forvaltningshuset sitt årlige triatlon (som i år ble et duatlon), som ble avsluttet opp Oslos Bratteste.

Deltakerne stod klare på startstreken ved Bogstadvannet for å begi seg ut på en av Oslos tøffeste utfordringer, nemlig å løpe opp Wyllerløypa. Men før det skulle det løpes 2,5 kilometer, sykles 16 kilometer og løpes 3,5 nye kilometer. Hvordan gikk det da deltakerne, på ren viljestyrke og pågangsmot, pushet seg mot målstreken ved Tryvannstårnet?

Konkurransen startet på badestranden ved Bogstadvannet og flere deltakere hadde kommet for å ta utfordringen. Både Forvaltningshusets egne ansatte, samarbeidspartnere og kunder.

– Det er fantastisk at vi kan bruke idrett til å bringe sammen kunder og samarbeidspartnere, sier styreleder i Forvaltningshuset, Tore Malme.

Svømmeetappen ble erstattet med en ekstra løpeetappe på grunn av været og temperaturen i Bogstadvannet. Etter at oppvarmingen var unnagjort og vekslingsstasjonene hadde blitt klargjort, var lagene og de individuelle deltakerne klare for start.

Triatlon for alle

Deltakerne startet med å løpe 2,5 kilometer før de kastet seg på syklene for en 16 kilometers sykkeldistanse. Malme påpeker at man ikke trenger å være ekstremt veltrent for å delta.

– Her er det hele spekteret, vi ser hvert år at flere og flere deltar og det er artig å utfordre seg selv, sier han.

Etter sykkeletappen stod den hardeste delen for tur, nemlig 6,5 nye kilometer løping som ble avsluttet opp Wyllerløypa. Målstreken var på toppen ved Tryvannstårnet og den siste delen av bakken ble for mange en påkjenning for beina. Deltakerne kom heseblesende i mål, en etter en.

Tre klasser

Det ble konkurrert i tre kategorier: Menn, kvinner og lag. Selv om løpet går på tid er deltakelsen aller viktigst.

Det er et tøft løp, og vinneren fortjener all heder og ære, men samtidig er det mange som prøver å slå sine personlige rekorder, sier Malme.

En av de som stakk av med seieren i individuell klasse var Maiken Skalmeraas. Hun innrømmer at hun er glad i løpe i motbakke, så den siste etappen opp “Oslos bratteste” ble en hyggelig utfordring.

Les også:

Ironman African Championship 2019

Slik forbereder du deg til et triatlon 

Det var veldig hardt, men jeg er glad i å løpe i motbakker, så jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Blant mennene var det Jarle Jensen som stakk av med gullpokalen.

Jeg klarte å finne et godt tempo gjennom løpet. Jeg synes nok jeg var litt treg i vekslingsstasjonene, men løpingen var gøy, sier han.

Han forteller videre at han definitivt skal være på Forvaltningshusets triatlon neste år. Det er ikke skummelt å slenge seg på og alle kan klare distansen, legger han til.

Fra profesjonelle utøvere til amatører

Forvaltningshusets ambassadører Trude Wermskog Stormo og Lars Petter Stormo deltok også som i fjor på årets konkurranse. Ekteparet er to av Norges ledende triatloneksperter med flere VM-deltagelser under beltet.

Selv for profesjonelle triatlonutøvere kan Oslos bratteste bakke være en utfordring.

Vi er vant til å løpe på flat bakke, så den siste etappen ga et ekstra push, det var hardt, sier Trude og ler.

Hun og ektemannen Lars Petter er ikke fremmed for sporten, de forteller at Forvaltningshusets triatlon er noe de alltid får med seg.

Det er et kjempekult opplegg, jeg ser på ansiktene til alle her at de koser seg, det er kjempegøy å se at det er interesse for sport og ikke minst at alle deltar, sier hun.

Det er ingen hemmelighet at Lars Petter og Trude var først i mål i hver sin klasse, men en VM-deltagelse gjør at de ikke er kvalifisert til å få premie. De var tilstede for inspirasjon og støtte, og de var mer enn villig til å svare på spørsmål og slå av en prat.

Neste år er det bare å hive seg med, dette er kun lek og moro, sier de.

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x