fbpx

Lars Petter Stormo med gullmedalje i første fulldistanse-Ironman

Norges sprekeste ektepar?

Ambassadør for Forvaltningshuset, Lars Petter Stormo er blitt historisk med seier i Norges første fulldistanse-Ironman, ikke nok med det; hans kone Trude Wermskog Stormo tok også femteplass i kvinneklassen. 

Flere hundre publikummere tok turen ut i de solfylte gatene, da Ironman ble arrangert i Haugesund og omegn 1. juli. Ifølge Haugesunds Avis var det topp stemning i løypa under konkurransen. Lars Petter Stormo fra Drammen løp inn til seier på 8 timer 48 minutter og 41 sekunder, skriver avisen.

Trude Wermskog Stormo er også ambassadør for Forvaltningshuset, hun løp inn til en imponerende femteplass totalt i kvinneklassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Petter Stormo og Trude Wermskog Stormo. Norges sprekeste ektepar?
Lars Petter Stormo og Trude Wermskog Stormo. Norges sprekeste ektepar?

Traff med treningsopplegget 

– Den siste uken kjente jeg at jeg hadde truffet med treningsopplegget og at toppformen var på vei. Jeg var derfor veldig klar for konkurransen, og jeg var offensiv og ønsket å kjøre hardt hele dagen. Svømmingen gikk veldig bra og jeg kom ut av vannet på litt over 53 minutter, noe som er over minuttet raskere enn jeg har gjort tidligere.

– Ut på sykkel ble vi fort tre stykker i tet, og etter en rolig start første 15 km bestemte jeg meg for å støte før de tekniske småveiene for å kjøre alene derfra. Resten av syklingen ble en lang tur alene, men jeg klarte å pushe hardt hele veien. Men siste delen av sykkeletappen var veldig hard, og jeg var ganske så sliten på slutten. Ut på løp følte jeg meg sliten i beina, og hele løpingen ble en kamp for å holde tempoet oppe.

Les også: 

Forvaltningshuset samarbeider med Ironman-triatletene Lars Petter og Trude Stormo

Lykkes sammen

– Det var en fantstisk følelse å løpe opp oppløpet som vinneren av den første fulldistanse Ironman i Norge! Å krysse det målebåndet først har jeg drømt om lenge! Jeg hadde møtt Trude underveis på løp, men visste ikke hvordan plassering hun lå an til før etter at jeg hadde gått i mål. Når jeg da fikk vite at hun nok ble nr 2 i klassen og fem totalt var det utrolig moro. Det er så gøy å lykkes med dette sammen! Trude hadde en litt tung dag på sykkel pga kvalme, men hun er veldig sterk i hodet og gir seg aldri, så hun kom seg gjennom den tøffe perioden og gjennomførte en sterk konkurranse.

Suksess med langsiktig trening 

– Jeg tror at nøkkelen ligger i jevnt god jobbing over lang tid. Vi tenker langsiktig både i treningsarbeidet og hvordan vi legger opp konkurranseplanene hvert år. Det er ingen «quick-fix» å bli god og å få gode resultater, men man må legge ned en god jobb over mange år og i tillegg være veldig sterk mentalt for å takle det som kommer underveis både i konkurranser og på trening.

– Nå skal vi ha en god sommerferie med sykling og trening på et par sportshoteller i Hellas (akkurat slik vi liker feriene våre), før vi fokuserer 100% frem mot VM i Ironman som går på Hawaii i oktober. Det er årets store mål og helgens konkurranse i Haugesund ga gode svar på at treningen vi gjør gir de resultatene vi ønsker.

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x