fbpx

Klokker som investeringsobjekt?

Kan det lønne seg å investere i en eksklusiv klokke

Det kan være utfordrende å investere riktig i en klokke, i alle fall hvis du ønsker å selge klokken med avkastning. Det finnes mange faktorer man bør ta høyde for når man går til innkjøp av en ny klokke.

Det kan til eksempel bli mye dyrere å kjøpe en moteklokke fra Armani til 6000 kroner enn en Tudor til 35.000. For mens den første klokken mest sannsynlig vil falle i verdi på bruktmarkedet, kan den andre øke i verdi allerede fra dag én.

Populært investeringsobjekt

I følge Erling Bjerke, daglig leder i Thune Jewelry & Watches, må klokken være spesiell og ikke være alt for generisk.

– Ikke bare kan en klokke være en god økonomisk investering, men det er også et flott smykke (kunstverk) å ha på armen som kan gi masse glede i ulike situasjoner.

– Klokker er blitt et spennende auksjonsobjekt, hvor flere klokker har oppnådd veldig høye verdier. For å oppnå høy verdi bør uret være unikt. Dette er ofte klokker med spesielle funksjoner eller andre tekniske løsninger. Gjerne små serier hvor det er laget veldig få eksemplarer.

– Klokkene kan være spesielle i urverket eller som tallskive og urkasse. Noen klokker blir også spesielt verdifulle på grunn av sin unike historie. Dette kan være at eieren er kjent, eller at uret har vært brukt i en kjent film osv. Klokker brukt i James Bond filmer (Omega i nyere tid) er eksempelvis svært ettertraktet blant samlere.

– Interessen for klokker er økende både i Norge og i mange andre deler av verden. Stort sett er det klokker med mekaniske urverk av god kvalitet som øker mest i verdi. Vi tror denne trenden vil fortsette fremover. Fine og unike klokker vil fortsatt være veldig populære.

Med hjelp fra Erling Bjerke har vi valgt ut syv klokker det kan være smart å investere i, hvorav de tre første kommer i samme sett.

Omega Trilogy 1957

Omega Triology Speedmaster 1957
Omega Trilogy Speedmaster 1957, Railmaster 1957, Seamaster 1957. Samlersettet er limitert opp til 557 eksemplarer. Pris ligger på 192.500 kroner. Dette er en reproduksjon av tre klokker fra 1957 og er et meget attraktivt samlerobjekt. (Foto: Thune Jewelry & Watches.)

Omega Speedmaster Apollo 18

Omega Speedmaster Apollo
Omega Speedmaster Apollo 18. Denne utgaven kommer i gult gull og er en limited edition. Omega har kun produsert 272 eksemplarer av klokken. Prisen ligger på 178.100 kroner. Dette er en klassisk Omega klokke fra Moon-serien. Også verdt å nevne er at uret har 18k gull. (Foto: Thune Jewelry & Watches.) 

Girard Perregaux Laureato

Girard Perregaux Laureato
Girard Perregaux Laureato, pris 114.000 kroner. Serien fra 70-tallet som nå er blitt tatt opp igjen. Klassisk design og lett gjenkjennelig av klokkeentusiaster rundt over hele verden. Dette er en ikonisk klokke som aldri slår feil! (Foto: Thune Jewelry & Watches.)

Chopard Mille Miglia 2018

Chopard Mille miglia 2018
Chopard Mille Miglia 2018. Limitert til 1000 eksemplarer, pris 52.100 kroner. Dette er en klassisk racing modell som produseres hvert år i to limiterte utgaver. Armbåndsuret er et fint samlerobjekt for klokkeelskere, med en litt hyggeligere pris enn de andre nevnt modellene i denne artikkelen. (Foto: Thune Jewelry & Watches.) 

Glashütte original Panomatic Lunar Tourbillon

Glashütte original Panomatic Lunar Toubillion
Glashütte original Panomatic Lunar Tourbillon, limitert produksjon og pris lander på 1017500 kroner. Klassisk design i kjent Tysk stil fra kjente Glashütte original med en imponerende komplikasjon “Tourbillion” som regnes å være blant det fineste innen klokkeverden. (Foto: Thune Jewelry & Watches.)

Kjøp flere klokker

For å unngå at klokken du kjøper synker i verdi, bør man være obs på bruken. Det kan være fordelaktig å ha to klokker til enhver tid, slik at man minsker slitasjen totalt. Den dyreste og mest spesielle bør plasseres i safe for trygg oppbevaring og den andre på armen til å bruke.

Prøv forskjellige klokker, snakk med urmakere og utforske erfaringer andre har skrevet om gjennom klokkeforum på nett. Det vil gi deg en fin oversikt og et bilde over de klokkene som gir mest mulig for pengene og som passer akkurat for deg.

Klokkene som er nevnt i denne artikkelen er å finne i Thune sitt sortiment. Det finnes utover dette mange andre klokker fra produsenter og merker som ikke Thune fører, som også kan fungere like godt som investeringsobjekter.

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x