fbpx

Julegaver som varmer hjertet

Usikker på hvilke julegaver du skal kjøpe? Vi har laget en liste over presanger du ikke kommer til å angre på.

Det å kjøpe julegaver kan vise seg å være en vanskelig sak. Enten finner man den perfekte gaven, eller så ender man opp med å kjøpe noe som ikke blir brukt. I denne artikkelen har vi samlet sammen en liste over gaver som garantert vil bli brukt.

Det beste er at du vil glede mottakeren av gaven. Og det er jo hele poenget, ikke sant? Her er en liste med forslag over ting du kan gi bort til noen, som faktisk gir mening.

Hvorfor gir vi julegaver?

Er det for å glede de i rundt oss? Eller betyr det noe annet?

Skikken med å gi julegaver er gammel. Julegavene var opprinnelig gaver som ble utvekslet mellom rike og fattige i samfunnet.

I Norden kjenner vi til julegaver tilbake til Eirik Jarls hoff på 1000-tallet. Han ga gaver til sine menn på åttende dag jul, det vil si nyttårsdagen, slik skikken var blant fyrster i andre land.

I middelalderen var det særlig arbeiderne som fikk gaver til nyttår. Skikken ble etter hvert flyttet over til julaften, men på midten av 1600-tallet delte man fremdeles ut gaver på nyttårsaften. Julegaver ble likevel ikke vanlig før etter midten av 1800-tallet.

Da kristendommen kom til Norge forsøkte man å forklare skikken med å gi hverandre gaver, med historien om de tre vise menn og deres gaver til det nyfødte Jesusbarnet.

Gaver som gir mening (gi til de som ikke får noe til jul)

Gi gaver til de som aldri får

Det er selvfølgelig lov å gi gaver til familie og kjente, men hva med å bryte litt på tradisjonen i år og gi til de fattige? Norske og internasjonale veldedige organisasjoner samler inn penger og gaver til de som aldri får noen gaver til jul. Hvorfor ikke være med å bidra? Eller kanskje kjenner du noen som ikke har familie eller mange bekjente? Gi oppmerksomhet til noen som ellers aldri får det. Det gleder garantert mer enn å gi noe til noen som har 50 gaver klar til julaften.

Her er en liste over populære veldedige organisasjoner:


Bli fadder

Bli fadder

Hjelp et barn i nød. Her finnes det flere alternativer, som til eksempel Redd Barna. For en liten sum hver måned, eller et engangsbeløp du selv bestemmer, kan du gi bort nødvendige ting som mat, penger til skolegang eller rent vann. Det finnes også andre organisasjoner som selger småting du kan kjøpe for å gi vekk, som gir hele summen til et veldedig formål. Hvem sier at man egentlig må kjenne personen man gir en gave til?


Hjelp noen som trenger det

Hjelp noen som trenger det

Har du selv lite penger, men ønsker å gjøre noe fint for andre? Det finnes uendelige muligheter! Tilby deg å vaske huset til noen som ikke klarer det selv, still opp som barnevakt for stressede foreldre som trenger litt alenetid, tilby å hjelpe til med ett eller annet til den gamle naboen. Ingenting gleder så mye som folk som bryr seg!


Hjelp veldedige organisasjoner i julen 

Meld deg som frivillig på julaften

Det er vanskelig å pakke seg selv inn med julegavepapir, men det betyr ikke at du ikke kan gi deg selv bort i gave til noen som trenger det. Still deg selv til disposisjon på julaften ved å hjelpe til for felles feiringer til folk som ikke har råd eller mulighet til å feire jul hjemme. Kanskje har de ikke et hjem engang? Bruk noen timer av dagen din, og du skaper nok glede for utrolig mange på den verste dagen i året å være alene på.


Kjøp noe fra de som selger på gaten

Kjøp noe fra de som selger på gaten

Kjøp et gatemagasin hvor midlene går til folk som ikke ellers kan tjene penger. Kjøp flere og gi i julegave til familie og venner, det er jo tross alt mye godt lesestoff.


Inviter noen som er ensomme

Inviter noen som er ensomme

De fleste av oss har sitt eget hjem og har muligheten til å feire jul med nær familie, dessverre er det ikke slik for alle. Inviter noen hjem til deg! Mange organiserer dette, blant annet på sosiale medier og gjennom veldedige organisasjoner, men kanskje vet du av noen i nærheten? Ta mot til deg, og spør. Kanskje alt vedkommende vil er å dele et godt måltid på julaften, eller en annen dag i jula.


Still opp for de i rundt deg

Hjelp noen som trenger det

Noen av de fineste julegavene man kan gi til både kjente og ukjente er å være der. Så skru av mobilen og glem sosiale medier for en liten stund. Lytt, snakk og smil til menneskene rundt deg, det er den fineste gaven du kan gi. Er det en venn eller noen nære i familien som du ikke har snakket med på lenge? Slå på tråden og spør om du får komme innom på besøk en dag i julen, det kommer de til å bli kjempeglade for.

Vi håper denne artikkelen gir inspirasjon til alle som leser den, og at det vil føre til at noen vil gi en gave til noen som virkelig trenger det! Julen er en tid for å være raus med alle i rundt seg, og husk; gleden av å gi, er større enn å få.

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x