fbpx

Jaguar E-Type Concept Zero: Legenden lever videre!

Drømmebilen?

Jaguar E-type Concept Zero er et resultat av den suksessrike sammenslåingen mellom Jaguar I-PACE med elektrisk crossover teknologi, blandet med kanskje verdens vakreste bil gjennom tidene, E-type. Med en stjernerolle i det kongelige bryllupet i England, valgte Prins Harry å kjøre en sølvblå versjon fra St. George’s kapell med sin utkårede prinsesse Meghan Markle.

E-type Zero har fått oppgaven med å redde den klassiske bilen som vi kjenner den, med skuddsikker elektrisk teknologi – for å følge med i disse moderne tider.

Jaguar E-type Concept Zero (Bilde: Jaguar).
Jaguar E-type Concept Zero (Bilde: Jaguar).

 

Den originale E-type fra 1968 hadde opprinnelig 4,2-liters XK inline-seks-sylindermotor med fire-trinns manuell girkasse, den originale motoren er nå en blitt en del av bilens tidligere historie og er blitt lagt på hylla. Erstatteren er merket XK330-4 og inneholder et litium-ionbatteri på 40kWh. Den elektriske motoren er en 220 kW (295 hk) vekselstrøms-motor, med et nytt girsystem som erstatter den manuelle girkassen. Sportsbilen er kapabel til å nå respektive 160 km/t. Et fulladet batteri kan nå 274 km med uavbrutt kjøring, og oppladning tar fra seks til syv timer.  

Det er ikke blitt spart på noe når de utviklet den nye elektriske versjonen. De har klart å bevare den autentiske Jaguar-stilen, full av kvalitet og klassiske funksjoner. Tre-trimmet ratt med stål-eiker er også beholdt. Instrumentene og instrumentbrettet har blitt oppdatert for å gjenspeile morderne teknologiske fremskritt. Det er nå innvendig en stilig støpt karbonfibermontering, som inneholder de digitale instrumentene, samt klimaanlegget og underholdningssystemet. Effektive LED-lys har erstattet de tradisjonelle innvendige frontlyktene, mens det ytre lampehuset forblir trofast mot originalen. Kjøpesummen for Jaguar E-Type Concept Zero ligger for øyeblikket på denne nette sum av  £350.000. Nullen i modellnavnet vil sikre at legenden av Jaguar E-Type lever videre, det betyr at de kan fortsette med å imponere nye generasjoner av klassiske bilentusiaster.

Les også: 

Disse 10 Airbnb-stedene danker ut hotellene!

Klokker som investeringsobjekt?

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x