fbpx

Ironman African Championship 2019

To andreplasser og to plasser til Kona Hawaii

Både Trude og Lars Petter sikret seg en 2. plass i Ironman African Championship 2019 i sine aldersgrupper, og sikret med det hver sin plass i VM på Hawaii i oktober for andre år på rad. Vi gratulerer begge to med den fantastiske prestasjonen.

De ankom Port Elizabeth på torsdag før konkurransen. Dette var deres tredje Ironman i Port Elizabeth, og de sier at det ga en ekstra ro å kjenne til både løypa og opplegget rundt. Det blåste kraftig da de ankom, men så er det heller ikke uten grunn at Port Elizabeth kalles The Windy City.

Trude og Lars Petter ute og tester formen
Trude og Lars Petter ute og tester formen

Race day

En fulldistanse Ironman består av 3800 meter svømming, 180 km sykling før det avsluttes med 42,2 km løping. En skikkelig kraftanstrengelse, og absolutt ikke noe man bør begi seg ut på uten mye trening.

Tre kvarter før start fikk de beskjed at svømmedelen var kortet ned fra 3800 meter til 2100 meter pga. forholdene. Det var de aller fleste lettet over.

Trude fullførte svømmingen på 36:54, mens syklingen ble unnagjort på 5:44:50. En tid hun ikke var fornøyd med selv, men etter å ha snakket med flere deltagere i etterkant forstod hun at hun ikke var den eneste som syklet saktere enn forventet pga. forholdene. Løpetiden ble 3:35:10, og hun endte da med en totaltid på 10:05:00, som var nok til å sikre en 2. plass i sin aldersgruppe, litt over 7 minutter bak vinneren.

Lars petter fullført svømmingen på 29:50, sykkeltiden ble 4:55:40 og løpetiden endte på 2:58:07. Det ga en totaltid på 8:28:48, og Lars Petter endte dermed også på en 2. plass i sin aldersgruppe, 3 minutter bak førsteplassen.

Beviset på at Hawaii-billetter er i boks for begge to
Beviset på at Hawaii-billetter er i boks for begge to

Hawaii-billetter i boks

Med prestasjonene sine, sikret begge to VM-plass på Hawaii i oktober for andre år på rad. Vi gleder oss til å følge begge to videre i sesongen.

Du kan lese mer på Trude sin blogg, Happy Times.

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x