fbpx

Hvordan skape god avkastning uten å ta for høy risiko?

Forvaltningshuset gir deg sine beste råd.

De fleste søker etter å få høy avkastning på sin finansielle portefølje, og det ultimate spørsmålet mange stiller seg er nok hvordan man kan oppnå bedre avkastning uten å ta for høy risiko.

Ifølge styreleder i Forvaltningshuset, Tore Malme, får man generelt ikke høyere avkastning enn den risikoen man tar. Samtidig mener han at det er en feiloppfatning at all risiko er problematisk.

Her kan du se en oversikt over Forvaltningshusets tjenester innen uavhengig rådgivning.

– Det er mulig å få bedre avkastning på et lavt og trygt nivå bare ved å se på hvilke renter bankene har og eventuelt bytte fra en konto med en prosent rente til en annen som har to prosent. Mange med større midler velger å sette sammen en finansiell portefølje. Og det er i slike tilfeller at avkastningen potensielt kan bli betraktelig høyere, men da er det viktig å velge riktig, sier Malme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tore Malme råder de som ønsker bedre avkastning å ha et mer langsiktig perspektiv på investeringene sine, uavhengig av svingninger på børsen. (NTB scanpix)
Tore Malme råder de som ønsker bedre avkastning å ha et mer langsiktig perspektiv på investeringene sine, uavhengig av svingninger på børsen. (NTB scanpix)

Nytter ikke å time markedet

Ifølge Malme tyder studier på at det er de færreste som klarer å time markedet, og at det er de som har et langsiktig syn på investeringene sine og dermed har is i magen ved børssvingninger, som generelt får den avkastningen de skal ha.
– Veldig mange ender opp med å kjøpe på toppen og selge på bunn fordi de ikke er langsiktige nok i tankegangen, og heller ikke tør å sitte gjennom den syklusen disse svingningene inngår i. Det lønner seg å være tålmodig og ha et langsiktig perspektiv på investeringene, sier Malme.

– Man skal kunne sove om natta

Før man begynner å investere, er det imidlertid viktig å finne den risikoen man kan leve med.
– Vi anbefaler alltid å sette seg ned og tenke grundig gjennom hvor høy risiko man ønsker å ta og om det er noe man kan leve med. Man skal kunne sove godt om natta, sier Malme, og påpeker at det ofte er smart å benytte seg av en rådgiver eller en ekstern person som kan hjelpe til med å vurdere dette fra et nøytralt ståsted.

Dette gjør proffene

– Det kan høres kjedelig ut, men det de profesjonelle har til felles er at de har en analytisk tilnærming til investeringene. De velger seg en godt gjennomtenkt strategi og holder seg til den, de har en diversifisert portefølje som gjerne består av både aksje- og obligasjonsfond i inn- og utland, samt at de ser langsiktig på investeringene uten å agere hver gang børsen går opp eller ned, sier Malme.

Hvordan få avkastning uten å ta for høy risiko?

Visste du at forvaltningsBloggen har flere podcasts? 
Hør Formuepodden her

Les også: 

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x