fbpx

Dette er podcastene du bør høre innen økonomi

Lei av Nitimen? Det finnes alternativer

Det finnes en podcast om alt. Virkelig. Er du på utkikk etter gode podcaster om investering, personlig økonomi og innovasjon er valgene derfor mange.

Så i havet av podcaster – hvilke burde man sette av tid til? Vi har gjort letingen for deg og samlet en liste du kan utvide registeret ditt med!

For nåværende og fremtidige investorer:

Podcast – finans
Podcast – finans

Marketplace

Om du investerer i utenlandske aksjer er sannsynligheten stor for at du trenger å holde deg orientert om hva som skjer på det amerikanske markedet.

Bare den siste tiden har radiojournalist og vert Kai Ryssdal og teamet hans tatt for seg alt fra handelskrig til kvartalsresultater. Dette er ting som kan bidra til å flytte markedene, og derfor vil kunnskap og innsikt i hva som skjer gjøre deg til en bedre investor.

Marketplace vil være en nyttig følgesvenn i arbeidet med å bli stadig mer informert om den amerikanske økonomien.

The Investors’ Podcast

Med slagordet «We Study Billionaires» gir det høykompetente teamet bestående av økonomer, finansfolk, ingeniører og analytikere deg de viktigste lærdommene fra noen av verdens beste investorer. Selv om slagsiden mot verdiinvestering à la Warren Buffett er stor, får du gode tips fra både kyndige verter og svært relevante gjester.

Ta for eksempel dette rådet: Første bud, ifølge vertene, er å ikke snakke for mye om investeringene dine. Plutselig har du bundet deg til en investering du ikke vil ha noe med å gjøre om et år.

Money for the Rest of Us

Verten David Stein er et kjent navn for mange. Han er fondsforvalteren som brått gjorde en helomvending og gikk fra de store kundene han var vant til å bistå, for å i stedet starte som rådgiver for småinvestorer.

I podcasten snakker Stein om alt fra hvordan man som småinvestor navigerer en boligkrise til investeringer utenfor hjemlandet. Her tar han blant annet opp spørsmål som «Bør du egentlig investere i fremmed valuta?» og «Finnes det egentlig vinnere og tapere når man handler over grenser?»

Les også: 

Over halvparten av dagens 10-åringer vil bli over 105 år gamle

Slik bør du investere i ulike faser av livet

For deg med interesse for personlig økonomi og tall:

Podcast - Personlig økonomi
Podcast – Personlig økonomi

Business Matters

Klarer du ikke å henge med på hvem som sa og gjorde hva i den stadig eskalerende handelskrigen mellom USA og Kina? Vil du vite mer om hva som har skjedd på globale børser den siste tiden?

Da trenger du en podcast som Business Matters. BBC-podcasten rydder i nyhetsstrømmen for deg, og forteller deg det du trenger å vite, når du trenger å vite det. Enkelt og greit!

50 Things That Made The Modern Economy

Tim Harford er en mann med mange jern i ilden. Den britiske økonomen, journalisten og radioverten står bak hele tre populære podcaster relatert til økonomi. Her burde de fleste kunne finne en passende lytteropplevelse.

Av de tre velger vi å trekke frem “50 Things That Made The Modern Economy” fra BBC. Podcasten har høstet stor suksess og ble i 2017 også utgitt som bok, forfattet av Harford. Gjennom 51 episoder får vi en god innføring i 50 ting, ideer eller innovasjoner som alle har bidratt til å skape den moderne økonomien vi kjenner til i dag. (Episode 51 er en bonusepisode!) Temaene spenner seg fra plogen til videospill til papirpenger, så her skal det være noe for enhver.

Skulle podcasten falle i smak anbefaler vi også å sjekke ut de to andre.  More or Less er en daglig guide til tallene som omgir oss i hverdagen, mens i folkelige Pop Up Economics dukker Harford opp på tilfeldige steder og forteller om fascinerende mennesker og ideer fra økonomiens historie til et forbipasserende publikum.

Formuespodden

Podcast om økonomi og finans
Litt selvskryt må være lov!

Forvaltningshusets egen podcast tar opp temaer rundt din økonomi og gir tips til hvordan du best mulig kan forvalte pengene dine. Innholdet passer for deg som har en generell interesse i investeringsfaget, kapitalforvaltning, pensjon og sparing i fond.

Bidragsyterne til Formuespodden har mange års erfaring innen økonomi og finans, og i podcasten deler de deres erfaringer og tanker rundt aktuelle temaer. Forvaltningshuset inviterer også aktuelle gjester knyttet til de ulike temaene.

Lytt til siste podcast fra Formuespodden her: 

Aktiv og passiv forvaltning

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x