fbpx

5 investeringsbøker du bør få med deg

Bli smartere med tips fra de beste!

Enten du er en erfaren investor eller du vurderer å foreta din første investering, vil det sannsynligvis lønne seg å ha god forståelse for regelverk, trender og å holde seg oppdatert på markedet etter hvert som ting endrer seg. Tips og innsikt fra de som allerede har lykkes, kan også være hendig. Les deg opp for å finne ut hva ekspertene gjør, slik at du også kan lykkes.

The Essays of Warren Buffett

 

The Essays of Warren Buffett

Den fjerde og siste utgaven av The Essays of Warren Buffett: 
Lessons for Corporate America
, ble utgitt i 2015, og er en bok alle investorer burde få med seg.

Tittelen på boken adresserer “Corporate America”, men man kan også tolke det dithen at han også sikter til investorer på generell basis. Boken beskriver forholdet mellom bedrifter og deres aksjonærer, noe som kanskje gjør boken spesielt interessant for nye investorer.

 


The Little Book of Common Sense Investing

 

"The

Denne bestselgeren tilbyr ny informasjon, ny innsikt og nye perspektiver.

The Little Book of Common Sense Investing er den klassiske guiden til finansmarkedet. Forfatteren John C.  Bogle beskriver enkle og effektive investeringsstrategier for å bygge en formue over tid: kjøp og hold på et fond med lav kostnad, som følger en bred aksjemarkedsindeks.

Selv om aksjemarkedet har gått opp og ned siden den første utgaven av boken ble lansert i april 2007, så har Bogle sine investeringsprinsipper fortsatt overlevd og hjulpet utallige investorer rundt om i verden.

 


Angel: How to Invest in Technology  Startups

 

Angel: How to Invest in Technology Startups 
Hele tittelen på boken er Angel: How to Invest in Technology Startups –Timeless Advice from an Angel Investor Who Turned $100,000 into $100,000,000. Bokens forfatter, Jason Calacanis, forklarer deg hvorfor han mener du kanskje burde glemme aksjemarkedet og ta en annerledes tilnærming til investeringer.

Calacanis har bygd sin personlige merkevare som engelinvestor i Silicon Valley, og insisterer på at det finnes to måter man kan tjene penger på en oppstartsbedrift. Begge involverer det å finne opp et nytt produkt som ingen klarer seg uten. Første steg, ifølge Calacanis er å klekke ut en idé og bygge den ideen til noe. Det andre steget er å finansiere skapelsen og distribusjonen. Engelinvestorer gjør det sistnevnte, og Calacanis forklarer hans egne personlige teknikker for å identifisere og assistere verdige start-ups.

 


Thinking, Fast and Slow

 

Thinking, Fast and Slow   
Daniel Kahneman, mottaker av Nobelprisen i økonomi for sitt fremragende arbeid i psykologi, utfordrer den rasjonelle modellen for dømmekraft og beslutningstaking, Han er en av verdens viktigste tenkere.

Forskningen og arbeidet til Kahneman har hatt en dyp innflytelse på mange sektorer – inkludert næringsliv, medisin og politikk. I Thinking, Fast and Slow tar Kahneman oss med på en banebrytende tur i sinnet og forklarer de to systemene som driver måten vi tenker og foretar valg på.

 


The Only Investment Guide You’ll Ever Need 

 

The Only Investment Guide You'll Ever Need 
The Only Investment Guide You’ll Ever Need, utgitt i 1978, er en bok skrevet av Andrew Tobias rettet mot alle typer investorer og småsparere.

I nesten fire tiår, har The Only Investment Guide You’ll Ever Need vært en av de mest populære finansguidene i USA. Den oppdaterte versjonen viser leseren hvordan man skal forvalte kapitalen sin optimalt i dagens finansielle marked.

Andrew Tobias adresserer ikke kun de superrike. Han tilbyr også tips og veiledning for de med mindre kapital om sparing, investering, forberedelser til pensjon og mye mer. Og han gjør det på en relativ enkel måte, gjerne blandet med litt humor.

 

Motta nyheter fra Forvaltningshuset!

Få unik innsikt og hold deg oppdatert på markedet.

x